18/4 Bättre teknik i smalmarklyft... | Tbft

Tbft

Annons

18/4 Bättre teknik i smalmarklyft…

Hej!

Känner att träniingen går på rätt håll igen efter förkylningen och några missade pass.

Har kört sumomark ett tag, men testade i går måndag att köra smalmark och det gick riktigt bra fick upp 8 reps på 185kg ganska lätt och kände inget i ryggen så kommer att köra smalmark ett tag framöver och se hur det går.

Anledningen till att jag kört sumomark är för att jag har svårt att hålla ryggen rak när jag kört smalmark på tyngre vikter och därför haft ont i ryggen efter mina marklyft men inte känt av något i ryggen när jag kört sumomark.

En anledning till att det gick bra att köra smalmark igen utan att se ut som en ostbåge och känna av något i ryggen är nog all tid jag lagt ner på rörlighetsträning för att få bättre teknik i både knäböj och marklyft.

Har bl a lagt in raka mark i mitt träningsschema, stretchar baksida lår, ryggen och rumpan mycket, någon gång per dag försöker jag sitta i knäböjställning och försöka ta mig så djupt jag bara kan med bra hållning.Det har förbättrat min teknik i både marklyft och knäböj, den är inte bra men blir bättre och bättre.

Vill man som jag träna mycket knäböj och marklyft för att närma sig lite tyngre vikter tror jag att det är viktigt att man har god teknik och är hyfsat rörlig för att inte skadar sig, viket jag tror gäller för allt man vill träna mycket.

Videon när min kompis Jimmie med en kroppsvikt på 83kg gör 175kg lätt i bänkpress är på gång.

Ha de…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats