24/4 Bli explosiv i chins... | Tbft

Tbft

Annons

24/4 Bli explosiv i chins…

Hej!

Är lite besviken i dag, skulle göra 8 reps på 195kg i marken i dag men jag klarade bara 7 reps, men men bara att ge det ett nytt försök nästa vecka.

Nu till något roligare. Jag tycker att jag är ganska bra på chins har gjort 30st på tävling och 36 strikta på träning. Om man vill göra många reps i en övning tror jag att man måste vara explosiv för att ödsla så lite kraft som möjligt vid varje repetion vilket borde göra att man orkar fler repetioner. Nästa steg är att bli mjölksyretålig, vilket inte är min starka sida, men för att bli mer mjöksyretålig så gör jag så många repetioner jag klarar vilar 45-60 sek sen gör jag så många jag orkar igen i 5-7set riktigt jobbigt men det gillar jag.

Att jag kan göra explosiva chins tror jag att jag kan tacka min gummibandsträning för. Det innebär att man gör chins med gummiband som motstånd, när man gör chins med motstånd måste du ha bra fart för att komma upp med hakan över stången, vill man göra det ytterligare lite tuffare kan man försöka gå ner sakta och sedan bara ösa på för allt man har för att få upp hakan igen. När man sedan gör chins utan gummiband har man förhoppningsvis blivit något explosivare och det känns lätt att göra chins utan något motstånd och man klarar att göra fler chins 🙂 Hur man fäster gummibandet är det bara fantasin som sätter gränser för, har man dålig fantasi är youtube ett bra hjälpmedel.

Har lånat en film från instagram som kan visa hur det kan se ut med gummibandschins.

Jag har köpt mina gummiband på mmsports finns olika motstånd att välja på.

Ha de…

[videofyme id=”6494723″]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats